12aug

Omschakeling naar nieuwe teeltmethode

Het afgelopen voorjaar hebben we hard gewerkt aan ons nieuwe cranberryproject. Begin mei is allereerst de klimaatkas opgebouwd. Geen gewone kas maar een constructie voorzien van windbreekgaas. Op het altijd winderige Texel zeker nodig voor onze nieuwe opzet. 

Nadat de kas was opgebouwd hebben we stellingen geplaatst met goten waarin de cranberry’s vervolgens zijn geplant. In totaal 150 meter stellingen met zo’n 1.000 cranberryplanten.

Vervolgens is een watersysteem aangelegd. Druppelslangen op de goten voorzien de planten automatisch van water. Water wordt enkele meters diep opgepompt en doorgevoerd naar de druppelslangen. De benodigde energie komt van twee zonnepanelen. 

Al met al een enorme klus waar we drie weken druk mee bezig zijn geweest. Maar uiteindelijk heel tevreden met het resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *