Nieuws

De pers

Dit jaar hebben we op twee manieren geoogst: op de traditionele manier met de plukbak op het veld. Maar dit jaar hebben we voor het eerst ook kunnen oogsten van de planten die we vorig jaar op stellingen in een klimaatkas hebben gezet.

Tijdens het oogsten hebben we bezoek gehad van het Noordhollands Dagblad en de Texelse Courant.

Zij hebben twee leuke artikelen geplaatst over deze vrij unieke manier van oogsten!

Artikel NHD
Artikel Texelse Courant

De oogst!

De eerste twee weken van september waren we druk met de oogst. Zowel op het veld in de vollegrond, maar ook hebben we voor het eerst geoogst van de stellingen. Er groeien heel veel bessen aan de planten die we hebben geplant op stellingen. Wat een prachtig gezicht!

Maar er moet natuurlijk geoogst worden, dus we halen ze er handmatig allemaal af. Met een net onder de stellingen en op een verhoging staan we heel wat uurtjes te plukken. Maar wat zijn we trots op de oogst.Bloeiperiode 2020

Eind mei/begin juni kwamen de cranberry’s in bloei. Op de stellingen is sprake van een uitbundige bloei. In samenwerking met een Texelse bijenhouder proberen we de bestuiving zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Rondleidingen

Onder de naam ‘cranberry belevenis’ willen we rondleidingen verzorgen voor groepen van 8 tot 15 personen. Een bijzondere ervaring: horen, zien, proeven en beleven. We hopen hiermee nog dit jaar te kunnen starten.

Netwerkdag

Afgelopen voorjaar wilden we een netwerkdag organiseren voor ondere andere telers, onderzoekers, beleidsmakers, bestuurders en verwerkers. Door de coronacrisis hebben we dit moeten uitstellen. We hopen komende zomer of najaar toch nog een bijeenkomst te kunnen organiseren. Nadere informatie volgt dan op deze site.

Nieuwe stellingen

Afgelopen voorjaar hebben nieuwe stellingen gebouwd onder de bestaande stellingen. In mei hebben we ook deze stellingen aangeplant met plantjes die we vorig najaar gestekt hadden. De plantjes ontwikkelen zich erg goed.