24sep

De oogst is begonnen en een primeur!

Afgelopen week hebben we alle cranberry’s in de kas geoogst. Het ging als een speer! We zijn tevreden over de opbrengst. Tijdens de oogst in de kas kwam onze primeur voor het veld vaak ter sprake: een plukmachine! Samen met mechanisatieman Jan Roeper hebben we vaak overleg gehad hoe deze gebouwd moest worden. Twee weken terug hadden we een eerste proef op het veld. Daarna weer aanpassen en nu werd de machine dan echt geleverd. Spannend!

Na een aantal proefstukken bleek toch dat we eerst het veld moeten aanpassen, de machine liep vast in de lange uitlopers, dus dat vraagt extra arbeid. Aankomende week gaan we weer verder en plaatsen we foto’s of een filmpje van de plukmachine. Altijd aanpassingen, uitdagingen, hobbels, maar vooral ook oplossingen en stappen vooruit. Dat hoort bij pionieren.

Wordt vervolgd!

Het plukken in de kas is letterlijk handwerk