Kringlooplandbouw

Zie hieronder onze nieuwsberichten:

  • Kringlooplandbouw (11/4/2020) - Ons cranberrybedrijf IslandBerry is opgenomen als voorbeeld op het Platform Kringlooplandbouw van het ministerie van LNV. En daar zijn we best trots op! Wat is dit voor platform? Het platform stimuleert en ondersteunt de omslag naar kringlooplandbouw. Onder andere door het laten zien van diverse voorbeelden. In toenemende mate ontstaat hiermee een maatschappelijke beweging die […]
  • De pers (10/13/2020) - Dit jaar hebben we op twee manieren geoogst: op de traditionele manier met de plukbak op het veld. Maar dit jaar hebben we voor het eerst ook kunnen oogsten van de planten die we vorig jaar op stellingen in een klimaatkas hebben gezet. Tijdens het oogsten hebben we bezoek gehad van het Noordhollands Dagblad en […]
  • De oogst! (9/28/2020) - De eerste twee weken van september waren we druk met de oogst. Zowel op het veld in de vollegrond, maar ook hebben we voor het eerst geoogst van de stellingen. Er groeien heel veel bessen aan de planten die we hebben geplant op stellingen. Wat een prachtig gezicht! Maar er moet natuurlijk geoogst worden, dus […]
  • Bloeiperiode 2020 (7/13/2020) - Eind mei/begin juni kwamen de cranberry’s in bloei. Op de stellingen is sprake van een uitbundige bloei. In samenwerking met een Texelse bijenhouder proberen we de bestuiving zo optimaal mogelijk te laten verlopen.
  • Nieuwe stellingen (4/11/2020) - Afgelopen voorjaar hebben nieuwe stellingen gebouwd onder de bestaande stellingen. In mei hebben we ook deze stellingen aangeplant met plantjes die we vorig najaar gestekt hadden. De plantjes ontwikkelen zich erg goed.

Ons cranberrybedrijf IslandBerry is opgenomen als voorbeeld op het Platform Kringlooplandbouw van het ministerie van LNV. En daar zijn we best trots op!

Wat is dit voor platform?

Het platform stimuleert en ondersteunt de omslag naar kringlooplandbouw. Onder andere door het laten zien van diverse voorbeelden. In toenemende mate ontstaat hiermee een maatschappelijke beweging die wil meedoen en die hun ideeën willen delen om anderen te inspireren.

Waarom is IslandBerry opgenomen als voorbeeld?

De teelt van planten en bessen is zo ingericht dat er een kringloop is ontstaan: snoeiafval als stekjes voor nieuwe planten, gebruik van eigen compost,  regenwater en zonne-energie. Ook de productie, verwerking en afzet van cranberry’s en cranberryproducten vindt lokaal plaats.

Hierbij de link:

https://www.platformkringlooplandbouw.nl/initiatieven-en-inspiratie/islandberry